Sparrisrisotto
40 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Sparrisrisotto är en perfekt vårrätt! Härlig smak av sparris samsas med krämigt arborioris, vitt vin och lagrad parmesan. De nystekta sparrisknopparna och persiljeoljan ger rätten ett smakrikt lyft. En fantastisk rätt som är både elegant och full av vårens smaker!
Budget
Nytt
Ingredienser
Vatten
|
2 liter |
---|---|
Grönsaksbuljong
|
4 tärningar |
Bananschalottenlökar
|
3 |
Färsk grön sparris
|
500 g |
75 g | |
Arborioris
|
4 dl |
Torrt vitt vin, vitt matlagningsvin eller 1 msk vitvinsvinäger
|
2 dl |
Riven parmesanost
|
3 dl |
Salt
|
1 krm |
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
Citronsaft
|
2 msk |
Persiljeolja:
Färsk persilja
|
1 kruka |
---|---|
Kallpressad olivolja
|
¼ dl |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Flingsalt
|
1 krm |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Inkluderad
Gör så här
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per port
Energi:
707 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 5,3 g |
Protein: | 21,6 g |
Kolhydrater: | 80 g |
Fett: | 32,4 g |

