Sparrissoppa

Sparrissoppa

Huvudrätt Förrätt
Lämplig för frysning
Krämig soppa som smakar vår. Servera som lyxig förrätt eller som middag tillsammans en god smörgås. Koka sparrisknopparna kort och kyl dem sedan snabbt i kallt vatten, gärna med is i, så håller de sig krispiga.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sparrissoppa/

Gör så här

  • Bryt av nedre delen på sparrisen.
  • Skär av knopparna och koka dem i saltat vatten ca 2 min, ställ kallt och spara till serveringen.
  • Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skär resten av sparrisen i mindre bitar.
  • Fräs sparris och lök i en kastrull med smör-&rapsolja. Häll på buljong och vin, låt koka ca 10 min.
  • Mixa soppan slät, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt syrad grädde, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa sparrissoppan med sparrisknopparna.
Klart!

Den syrade grädden passar utmärkt i soppa. Höjer upp smaken på sparrisen och mjölksyran gör så man slipper tillsätta vitt vin eller pressad citron.

Energi:

365 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Färsk grön sparris
500 g
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
1½ msk
Grönsaksbuljong
4 dl
Torrt vitt vin
1 dl
3 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm