Sparrissoppa med torsk

20 min Förrätt Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Frysbar
Sparrissoppa med torsk

Dröm dig bort till vårens primörer med sparrissoppa, torsk och lite sting av färsk riven pepparrot.

Ingredienser

1 liter
Sockerärter
60 g
Kokta potatisar
5
Torskfilé
400 g
2 msk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
2 krm

Till servering:

Riven färsk pepparrot

Gör så här

  • Strimla sockerärterna, spara lite till garnering. Skiva potatisen.
  • Skär fiskfiléerna i åtta stora bitar. Stek fisken i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Värm soppan med sockerärterna.
  • Servera soppan med potatis, fisk och riven pepparrot på toppen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

375 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/sparrissoppa-med-torsk/