Spenat- och cheddarfylld kalkonfilé i saffranssås

Spenat- och cheddarfylld kalkonfilé i saffranssås

45 min Huvudrätt
Bjud på festliga kalkonfiléer med överraskande god fyllning.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spenat--och-cheddarfylld-kalkonfile-i-saffranssas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda spenat, ost och sambal oelek.
  • Banka ut fileérna till 1 ½ cm tunna skivor och skär en djup ficka längs med filéerna.
  • Fyll filéerna med spenat- och ostblandningen. Bryn dem runtom i smör.
  • Blanda grädde, saffran, salt och peppar.
  • Lägg filéerna i en ugnssäker form och häll över gräddblandningen. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Servera med ugnsrostad potatis, morot och smörfräst spenat.
Klart!
Energi:

510 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Kalkonfilé
600 g
Fryst bladspenat
250 g
2 dl
Sambal oelek
1 msk
3 msk
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm