Spenat- och ostfyllda smördegsknyten

40 min Buffé Förrätt
Frysbar
Spenat- och ostfyllda smördegsknyten

Frasigt goda knyten med fyllning av spenat och ost!

Ingredienser

Smördeg
400 g
Fryst bladspenat
250 g
Schalottenlökar
2
100 g
250 g
Dijonsenap
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten.
  • Tina spenaten och pressa ur vattnet. Hacka spenat och lök och fräs det i smör i en stekpanna. Låt svalna.
  • Skär osten i tärningar. Blanda spenat, lök, ost, kvarg, senap, pressad vitlök, salt och peppar.
  • Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och nyp ihop dem till småknyten.
  • Pensla med uppvispat ägg. Grädda knytena mitt i ugnen i ca 20 min.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

250 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/spenat--och-ostfyllda-smordegsknyten/