Spenatpannkaka med cottage cheese

30 min Brunch Huvudrätt Lunch Mellanmål
Spenatpannkaka med cottage cheese

Härligt gröna pannkakor som får sin läckra färg genom att färsk spenat mixas med pannkakssmeten. Fyll dem med en mättande rödkålssallad, avokado och KESO® Cottage cheese.

Ingredienser

6 dl
Vetemjöl
3 dl
Ägg
3
Salt
1 tsk
Färsk spenat
100 g

Topping:

250 g
Rödkål
50 g
Färsk persilja
1 kruka
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Avokado
1

Gör så här

  • Mixa samman mjölk, mjöl, ägg och salt i en kannmixer. Tillsätt spenaten och mixa till en slät, grön pannkakssmet.
  • Strimla rödkålen fint och hacka persiljan. Blanda kål, persilja, olja och vinäger, smaka av med lite salt.
  • Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär i skivor.
  • Värm smöret i en stekpanna och grädda tunna pannkakor. Toppa med cottage cheese och grönsakerna.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl. tillbehör

Energi:

513 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/spenatpannkaka-med-cottage-cheese/