Spenatsallad med dadlar och vitost

Spenatsallad med dadlar och vitost

30 min
Blanda babyspenat med smörstekt mandel, pitabröd, rödlök och dadlar. Smula vitost ovanpå och ringla över dressing och servera.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spenatsallad-med-dadlar-och-vitost/

Gör så här

  • Hacka mandeln grovt och bryt pitabröden i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela dadlarna på längden.
  • Stek mandel och pitabröd i smöret och 1 msk av olivoljan i en stekpanna på medelvärme ca 5 min under omrörning till gyllenbrun färg.
  • Dra av från värmen och tillsätt sumak, rör om och smaka av med salt. Låt svalna.
  • Vispa samman 2 msk olivolja, citronsaft och honung till en dressing och smaksätt med salt och peppar.
  • Blanda babyspenat med mandel, pitabröd, rödlök och dadlar.
  • Smula vitosten ovanpå och ringla över dressingen och servera.
Klart!

Ingredienser

Skållad mandel
1 dl
Pitabröd
2
Rödlök
1
Kärnfria dadlar
10
1 msk
Olivolja
3 msk
Sumak
2 tsk
Salt
Pressad citronsaft
1 msk
Flytande honung
1 msk
Svartpeppar
Babyspenat
150 g
150 g