Spenatsallad med mango och salladstopping

20 min Buffé Förrätt Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Spenatsallad med mango och salladstopping

Sallad med spenat, avokado och mango - en annorlunda kombination som passar väl med sältan från osten och syrligheten från balsamicon.

Ingredienser

Körsbärstomater
250 g
Rödlök
1
Mogen mango
1
Avokados
2
Babyspenat
80 g
Vit balsamvinäger
2 msk
Olivolja
3 msk

Topping:

Torkade tranbär
2 msk
Pumpakärnor
1½ msk
Pinjenötter
½ msk

Gör så här

  • Skär tomaterna i halvor. Skala och strimla löken. Kärna ur och skiva mango och avokado.
  • Skölj ev spenaten och blanda med övriga ingredienser.
  • Ringla över balsamvinäger och olivolja. Tärna vitosten.
  • Strö över ost och topping.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

440 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/spenatsallad-med-mango-och-salladstopping/