Spenatsoppa

Spenatsoppa

20 min
Huvudrätt
Går att frysa
Detta är en lättlagad och klassisk spenatoppa som avnjuts på klassiskt vis med kokt ägg. Soppan är kryddad med muskotnöt, vilket verkligen förhöjer spenatsmaken. Servera gärna soppan med varma mackor!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spenatsoppa/

Gör så här

  • Koka äggen. Se tips!
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig kastrull. Fräs löken mjuk.
  • Tillsätt spenat, vatten, grädde och smulad buljong. Koka upp och låt koka 6-8 min.
  • Smaka av med färskriven muskot, salt och nymalen svartpeppar. Mixa ev. spenatsoppan lite slarvigt.
  • Skala och halvera äggen. Toppa spenatsoppan med ägghalvor och servera med grovt bröd eller varma mackor!
Klart!

Om du lägger ner äggen i kokande vatten: 7-8 min för krämig gula och 9-10 min för hårdkokt ägg. Om lägger du ner äggen i kallt vatten som sedan får koka upp: 5-6 min för krämig gula och 8-9 min för hårdkokt ägg.

Energi:

647 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 63 g

Ingredienser

Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Fryst bladspenat
450 g
Vatten
5 dl
3 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Riven muskotnöt
2 krm
Svartpeppar
2 krm
Till servering:
Normalstora ägg
4
Grovt bröd eller varma mackor
4 skivor
Inkluderad
Varma mackor i ugn
Budget
Varma mackor i ugn
(40)