Spenatsoppa

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Spenatsoppa

Detta är en lättlagad och klassisk spenatoppa som avnjuts på klassiskt vis med kokt ägg. Soppan är kryddad med muskotnöt, vilket verkligen förhöjer spenatsmaken. Servera gärna soppan med varma mackor!

Ingredienser

Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Fryst bladspenat
450 g
Vatten
5 dl
3 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Riven muskotnöt
2 krm
Svartpeppar
2 krm

Till servering:

Normalstora ägg
4
Grovt bröd eller varma mackor
4 skivor

Inkluderad

Varma mackor i ugn
Budget
Varma mackor i ugn
(57)

Gör så här

  • Koka äggen. Se tips!
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig kastrull. Fräs löken mjuk.
  • Tillsätt spenat, vatten, grädde och smulad buljong. Koka upp och låt koka 6-8 min.
  • Smaka av med färskriven muskot, salt och nymalen svartpeppar. Mixa ev. spenatsoppan lite slarvigt.
  • Skala och halvera äggen. Toppa spenatsoppan med ägghalvor och servera med grovt bröd eller varma mackor!

Serveringsförslag:

Varma mackor i ugn
Budget
Varma mackor i ugn
(57)
Klart!

Om du lägger ner äggen i kokande vatten: 7-8 min för krämig gula och 9-10 min för hårdkokt ägg. Om lägger du ner äggen i kallt vatten som sedan får koka upp: 5-6 min för krämig gula och 8-9 min för hårdkokt ägg.

Näringsvärden, per port, inkl ägg och ostsmörgås

Energi:

647 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 63 g
https://www.arla.se/recept/spenatsoppa/