Steamed buns med misobakad portabello och gochujangmajonnäs
Huvudrätt
•
&format=webp)
Denna festliga och smakrika rätt går utmärkt att förbereda. Buns och misosmör kan frysas och råkostsalladen går bra att förbereda tre dagar innan. Uteslut då koriander och sesamfrön.
Ingredienser
Steamed buns:
1½ dl | |
Vatten
|
1 dl |
Jäst
|
25 g |
Matolja
|
1 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Vetemjöl
|
6 dl |
Bakpulver
|
½ tsk |
Salt
|
2 krm |
Misobakad portabello:
250 g | |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Vit misopasta
|
2½ msk |
Srirachasås
|
2½ msk |
Rostad lök
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Japansk soja
|
1 msk |
Portabellosvampar
|
4 |
---|
Råkostsallad:
Morötter
|
2 |
---|---|
Gurka
|
1 |
Salladslökar
|
3 |
Lime, pressad saft
|
1 |
Japansk soja
|
2 msk |
Risvinäger eller vitvinsvinäger
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
Gochujangmajonnäs:
Äggulor
|
2 |
---|---|
Dijonsenap
|
1 tsk |
Matolja
|
ca 2 dl |
Gochujang chilipasta
|
2 msk |
Salt
|
Gör så här
Steamed buns:
Misobakad portabello:
Råkostsallad:
Gochujangmajonnäs:
Servering:
Det går bra att frysa bröden. Låt de svalna helt och lägg sedan i fryspåsar. Vid servering: tina och ånga bröden ca 1 min. Det är en stor sats misosmör. Rulla in i plastfilm och frys in det som inte går åt till svamparna. Servera i bitar till grillat kött, ångade grönsaker eller kokt ris.
Näringsvärden, per port och halva mängden Gochujangmajonnäs
Energi:
816 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 19 g |
Kolhydrater: | 90 g |
Fett: | 41 g |

