Stekt lax med potatisstomp
40 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Lax och potatis, finns det något som är så gott men ändå så enkelt? Här smaksätter vi rätten med dill, dillfrö och crème fraiche med smak av vitlök och parmesan. Underbart!
Ingredienser
Laxfilé utan skinn
|
500 g |
---|---|
Mjölig potatis
|
700 g |
Färsk dill, hackad
|
½ kruka |
Dillfrön
|
½ tsk |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
2 msk | |
2 dl | |
Rostad lök
|
½ dl |
Salt och peppar
|
Gör så här
Gott att servera med sallad på färsk babyspenat, skivad stjälkselleri och lök. Droppa över lite olivolja och pressa över lite citronsaft.
Näringsvärden, per port
Energi:
565 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 36 g |

