Stekt lax med potatisstomp

40 min Huvudrätt Middag Varmrätt
Stekt lax med potatisstomp

Lax och potatis, finns det något som är så gott men ändå så enkelt? Här smaksätter vi rätten med dill, dillfrö och crème fraiche med smak av vitlök och parmesan. Underbart!

Ingredienser

Laxfilé utan skinn
500 g
Mjölig potatis
700 g
Färsk dill, hackad
½ kruka
Dillfrön
½ tsk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
2 msk
2 dl
Rostad lök
½ dl
Salt och peppar

Gör så här

  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Skär laxen i portionsbitar och krydda med hälften av dillen, allt dillfrö, salt och peppar. Stek laxen på medelvärme i hälften av smöret 5-6 min.
  • Häll av vattnet från potatisen. Krossa potatisen med potatisstöt och rör ner resterande smör och crème fraiche.
  • Smaka av med salt och peppar. Toppa potatisen med rostad lök och servera med laxen.
Klart!

Gott att servera med sallad på färsk babyspenat, skivad stjälkselleri och lök. Droppa över lite olivolja och pressa över lite citronsaft.

Näringsvärden, per port

Energi:

565 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/stekt-lax-med-potatisstomp/