Stekt lax med vårgrön sås

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Stekt lax med vårgrön sås

Lax är lika gott året om. Med en spenatsås med lime och dill ger du den ljuvlig smak av vår.

Ingredienser

Laxkotletter, ca 600 g
4
1 msk
Salt och peppar

Vårgrön sås:

Färsk spenat
300 g
Dillknippe à 30 g
1
Fiskfond
2 msk
Rapsolja
2 msk
Pressad limesaft
1 msk
Salt
ev ½ tsk
Svartpeppar
ev ½ krm

Gör så här

  • Skölj spenaten och grovhacka den. Grovhacka dillen.
  • Häll fiskfonden i en kastrull, lägg i spenaten, värm försiktigt tills spenaten har mjuknat.
  • Mixa spenat och dill i en matberedare eller med en mixerstav, tillsätt olja och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
  • Hetta upp smöret tills det blivit gulbrunt. Stek laxen i smöret på medelvärme 2–3 min per sida. Salta och peppra.
  • Servera med såsen, potatis och grönsaker.
Klart!
https://www.arla.se/recept/stekt-lax-med-vargron-sas/