Stekta nudlar

40 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Stekta nudlar

Stekta nudlar med kyckling är en given middagsrätt! Får du mat över är de stekta nudlarna minst lika god dagen efter i en lunchlåda. Gör en smakrik marinad som du häller över nudlarna precis innan servering. Toppa med salta jordnötter och aromatisk thaibasilika.

Ingredienser

Marinad:

Färsk ingefära
10 cm
Vitlöksklyfta
1
Lime, finrivet skal och saft
2
Kinesisk soja
1 dl
Sesamolja
½ dl
Ostronsås
1 msk
Fisksås
1 msk
Sweet chilisås
1 dl
Salt

Grönsaker och kyckling:

Morötter
3
Purjolök, liten
1
Kycklingbröstfilé
400 g
Äggnudlar
250 g
2 msk

Topping:

Salta jordnötter
1 dl
Böngroddar
180 g
Thaibasilika
1 kruka

Gör så här

  • Börja med marinaden: Skala och firiv ingefära och vitlök. Lägg i en skål och tillsätt övriga ingredienser.
  • Skala och skär morötterna i sneda skivor. Skär purjolöken på längden i tunna strimlor. Skär kycklingen i mindre bitar.
  • Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hetta upp en rymlig stekpanna med smör- & rapsolja.
  • Stek kycklingen tills den är genomstekt. Salta. Tillsätt grönsakerna och stek 5-7 min.
  • Lägg över allt på ett fat. Stek nudlarna krispiga i stekpannan. Häll tillbaka kyckling och grönsaker. Blanda ner böngroddar och marinad. Smaka av med salt.
  • Toppa de stekta nudlarna med finhackade jordnötter och thaibasilika. Servera direkt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/stekta-nudlar/