Stekta nudlar
40 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
•
&format=webp)
Stekta nudlar med kyckling är en given middagsrätt! Får du mat över är de stekta nudlarna minst lika god dagen efter i en lunchlåda. Gör en smakrik marinad som du häller över nudlarna precis innan servering. Toppa med salta jordnötter och aromatisk thaibasilika.
Ingredienser
Marinad:
Färsk ingefära
|
10 cm |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Lime, finrivet skal och saft
|
2 |
Kinesisk soja
|
1 dl |
Sesamolja
|
½ dl |
Ostronsås
|
1 msk |
Fisksås
|
1 msk |
Sweet chilisås
|
1 dl |
Salt
|
Grönsaker och kyckling:
Morötter
|
3 |
---|---|
Purjolök, liten
|
1 |
Kycklingbröstfilé
|
400 g |
Äggnudlar
|
250 g |
---|---|
2 msk |
Topping:
Salta jordnötter
|
1 dl |
---|---|
Böngroddar
|
180 g |
Thaibasilika
|
1 kruka |
Gör så här

