Stifado - grekisk gryta
1 tim 40 min
Huvudrätt
•

Stifado är en underbar grekisk köttgryta som kokas med vin, tomat och kryddor. Det doftar ljuvligt i köket under detta långkok. Både kanel, kardemumma och kryddnejlika samsas i den mustiga köttgrytan. Vi serverar den rykande het med en frisk tzatziki och klyftpotatis. Gott till både vardag och fest!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Grytbitar av nötkött
|
800 g |
---|---|
3 msk | |
Tomatpuré
|
4 msk |
Vitt vin
|
2½ dl |
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
Vatten
|
4 dl |
Köttbuljong
|
3 tärningar |
Färsk rosmarin
|
2 kvistar |
Kardemummakapslar
|
10 |
Kanelstång
|
1 |
Hela kryddnejlikor
|
10 |
Schalottenlökar
|
3 |
Vitlöksklyftor
|
4 |
Torkad oregano
|
ca 2 tsk |
Salt och svartpeppar
|
Klyftpotatis:
Potatis
|
900 g |
---|---|
2 msk | |
Torkad rosmarin
|
1 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Tzatziki:
Gurka
|
½ |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
2 dl | |
Finriven vitlöksklyfta
|
1 |
Svartpeppar
|
½ krm |
Färska örter, till servering
|
---|
Gör så här

