Stuvad spenat

30 min
Stuvad spenat

Stuvad spenat är underbart gott att servera till mycket, som t ex stekt falukorv, fisk och kyckling. Här är ett lättlagat recept som du snabbt svänger ihop. Smaksätt gärna spenaten med lite färskriven muskotnöt för extra smak!

Ingredienser

Fryst spenat, tinad
450 g
3 msk
Vetemjöl
3 msk
4 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet. Späd med mjölken och låt koka ihop.
  • Krama ur spenaten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

190 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/stuvad-spenat/