Stuvad spenat

Stuvad spenat

30 min
Stuvad spenat är underbart gott att servera till mycket, som t ex stekt falukorv, fisk och kyckling. Här är ett lättlagat recept som du snabbt svänger ihop. Smaksätt gärna spenaten med lite färskriven muskotnöt för extra smak!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stuvad-spenat/

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull, vispa ner mjölet. Späd med mjölken och låt koka ihop.
  • Krama ur spenaten och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

190 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Fryst spenat, tinad
450 g
3 msk
Vetemjöl
3 msk
4 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm