Surf and turf

45 min Huvudrätt
Surf and turf

Underbart gott recept på surf and turf - en huvudrätt med både kött och skaldjur. Det här är ett riktigt festligt recept där perfekt stekt oxfilé samsas med krämig hummersås och heta räkor. Till denna surf and turf passar det alldeles utmärkt att servera krispig hasselbackspotatis.

Ingredienser

Oxfilé
500 g
Salt
1 tsk
Nymald svartpeppar
Räkor med skal
1 kg
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Lökpulver
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm
3 dl
Hummerfond
2 msk
Bladpersilja

Till servering:

Hasselbackspotatisar eller klyftpotatisar

Gör så här

  • Börja med att laga hasselbackspotatis eller klyftpotatis.
  • Skär oxfilén i fyra jämntjocka skivor. Salta och peppra.
  • Skala räkorna och lägg i en skål. Blanda ner paprikapulver, chili flakes, lökpulver och cayennepeppar.
  • Vispa ihop grädde och fond.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek köttet 2-3 min per sida. Lägg över på ett fat.
  • Hetta upp mer smör i stekpannan. Fräs räkorna hastigt på hög värme. Lägg över i en skål.
  • Vispa ner grädden i stekpannan och sjud 4-5 min.
  • Toppa nystekt oxfilé med sås, räkor och persilja. Servera surf and turf med potatisen.
Klart!

Näringsvärden, per portion utan potatis

Energi:

603 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 52 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 43 g
https://www.arla.se/recept/surf-and-turf/