Surf turf i masalasås

25 min Huvudrätt Lunch Middag
Surf turf i masalasås

Surf turf är en maträtt från det nordamerikanska köket där man kombinerar skaldjur och kött. Vår variant har vi gjort med fläskfilé och räkor.

Ingredienser

Fläskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Champinjoner
200 g
Röd paprika
1
Tikka masala kryddmix
4 dl
2½ dl
Skalade räkor
100 g
Finhackad färsk gräslök
2 msk
Jasminris
3 dl

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Putsa och skär fläskfilén i 2x2 cm stora bitar. Salta och stek köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min.
  • Dela ev svampen i mindre bitar. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Lägg ner svamp och paprika i stekpannan och stek ytterligare 2-3 min.
  • Tillsätt kryddmix och grädde. Koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme ca 2 min.
  • Blanda ner räkor och gräslök och värm försiktigt. Servera med riset.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

540 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/surf-turf-i-masalasas/