Svampfylld aubergine

50 min Huvudrätt Lunch Middag
Svampfylld aubergine

En dröm för svampälskaren.

Ingredienser

Auberginer
2
Champinjoner
300 g
Gul lök
1
Bladpersilja
1 kruka
2 dl
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
2 krm

Till servering:

2 dl
Bulgur eller ris

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Dela auberginerna på längden. Gröp ur dem och grovhacka köttet.
  • Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min.
  • Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Grovhacka persiljan.
  • Fräs svamp och lök i smör-&rapsolja i en panna tills all vätska kokat bort.
  • Tillsätt aubergineköttet och fräs alltsamman tills det fått färg. Ta pannan från värmen.
  • Rör ner persilja, 1 ½ dl ost, salt och peppar.
  • Fyll röran i skalhalvorna. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg 10-12 min.
  • Servera med mezeyoghurt och kokt bulgur eller ris.
Klart!
https://www.arla.se/recept/svampfylld-aubergine/