Svamppasta med tryffel

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Svamppasta med tryffel

Pasta med italienska smaker som toppas av olja med smak av tryffel. Prova dig fram eftersom tryffelsmaken varierar mellan olika märken.

Ingredienser

Pasta, t ex tagliatelle
300 g
Champinjoner
300 g
Kronärtskockshjärtan
400 g
2 msk
2 dl
Pressade vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Olja med smak av tryffel
2 tsk
Rucola
70 g

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär svampen i halvor. Låt skockorna rinna av och skär dem i bitar.
  • Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna 3-5 min.
  • Tillsätt kronärtskockor, grädde, vitlök, salt, peppar, citron och olja. Låt allt koka ihop några minuter.
  • Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över såsen, rör om och vänd ner rucolan.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

555 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/svamppasta-med-tryffel/