Sverigekaka
45 min
Brunch
Buffé
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Sverigekaka är en riktigt saftig och fluffig sockerkaka med en smörig vaniljfyllning i mitten av kakan. Detta gör kakan oemotståndligt smarrig. Kärt barn har många namn, denna kaka kallas även för vaniljdränkt sockerkaka och pensionärskaka. God och lättbakad är den iallafall - och alldeles perfekt på kafferepet!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Ägg
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
3 dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
Kokhett vatten
|
1 dl |
Smörfyllning:
100 g | |
1 dl | |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Gör så här
Smörfyllning:
Smaksätt gärna kakan med 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor eller 1 tsk finrivet citronskal. Testa även att bryna smöret till fyllningen!
Näringsvärden, per bit
Energi:
214 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 31 g |
Fett: | 9 g |

