Syltkakor

50 min Fika
Frysbar
Syltkakor

Syltkakor är vansinnigt goda, klassiska småkakor av mördeg. Använd gärna hallonsylt eller en annan vacker, röd sylt.

Ingredienser

200 g
Vaniljsocker
1 tsk
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl

Fyllning:

Hallonsylt
2 dl

Gör så här

  • Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Gör en grop i varje kaka och lägg en tesked sylt i gropen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

65 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/syltkakor/