Syltkakor

Syltkakor

50 min
Lämplig för frysning
Syltkakor är vansinnigt goda, klassiska småkakor av mördeg. Använd gärna hallonsylt eller en annan vacker, röd sylt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/syltkakor/

Gör så här

  • Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Gör en grop i varje kaka och lägg en tesked sylt i gropen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

65 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 3 g

Ingredienser

200 g
Vaniljsocker
1 tsk
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl
Fyllning:
Hallonsylt
2 dl