Pavlova med apelsincurd
1 tim 10 min
Buffé
Efterrätt
Fika
•

En pavlova med söt maräng som balanseras av en apelsincurd som ska vara riktigt syrlig för att väga upp den söta marängen och den milda grädden. Dekorera med frukt och grädde på toppen.
Ingredienser
Maränger:
Äggvitor
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Citronsaft
|
1 tsk |
Majsstärkelse
|
2 tsk |
Apelsincurd:
25 g | |
Strösocker
|
¾ dl |
Äggulor
|
2 |
Citron
|
saften av 1 |
Apelsin
|
rivet skal och saft av 1 |
Garnering:
3 dl | |
Frukter t ex clementiner, hallon, vindruvor
|
Gör så här
Näringsvärden, per st
Energi:
90 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 1 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 5 g |

