Taco med confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

3 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag
Taco med confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

Mört, trådigt lammkött ihop med picklad fänkål och lakrits ger en modern mexikansk tacoupplevelse.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Lamm:

Lammbog
1 kg
Vitlöksklyftor
6
250 g
Korianderfrön
1 tsk
Salt

Lakritspicklad fänkål:

Fänkål
½
Ättiksprit 12%
¼ dl
Strösocker
¼ dl
Lakritspulver
½ msk

Till servering:

Silverlök
1
Tortillabröd
12
Plockad färsk koriander
2 dl
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 100° varmluft.
  • Skala vitlöken och banka försiktigt så att klyftorna krossas lätt. Värm smöret i en kastrull tillsammans med vitlök och koriander.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form och häll över det varma smöret. Tillaga långt ner i ugnen ca 3 tim. Ta ut och häll av smöret och salta köttet.
  • Höj temperaturen till 225° ställ in köttet ytterligare ca 20 min. Dra köttet i bitar med en gaffel.
  • Hyvla fänkålen tunt, gärna på en mandolin. Koka upp ättiksprit och socker. Häll blandningen över fänkålen och låt dra ca 2 tim. Smaksätt med lakritspulver innan servering.
  • Skala och finhacka löken.
  • Servera lammet i tortillabröd med fänkål, lök, koriander och gärna en klick gräddfil.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

675 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/taco-med-confiterad-lammbog-och-lakritspicklad-fankal/