Tacolasagne

30 min Huvudrätt
Frysbar
Tacolasagne

Tacolasagne - två favoriter i en och samma ugnsform! Här är ett recept på en smakrik lasagne med sting. Köttfärsen smaksätts med tacokrydda samt paprika- och chili crème fraiche och toppas med vår taco-ost. Servera tacolasagne med kall gräddfil och krispig sallad.

Ingredienser

Färska lasagneplattor
200 g
2 msk
Nötfärs
500 g
Vitlöksklyfta
1
Majs à 150 g
1 burk
Taco kryddmix à 28 g
1 påse
2 dl
Krossade tomater
400 g
Salt och svartpeppar
150 g

Sallad:

Blandad grönsallad
65 g
Körsbärstomater
200 g
Färsk koriander
1 kruka
Lime, till servering
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Fräs färsen. Tillsätt finriven vitlök, majs och taco kryddmix. Stek ca 5 min.
  • Vänd i crème fraiche och krossade tomater. Sjud köttfärsen på medelvärme i ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor med köttfärs. Avsluta med ett lager köttfärs och strö över osten.
  • Gratinera mitt i ugnen 15-20 min.
  • Halvera tomaterna. Grovhacka koriander. Blanda i en salladsskål tillsammans med blandsallad.
  • Servera tacolasagne med sallad, koriander och limeklyftor.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

652 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 6,1 g
Protein: 41,8 g
Kolhydrater: 36,8 g
Fett: 37,6 g
https://www.arla.se/recept/tacolasagne/