Tacopaj med kyckling

1 tim 5 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Tacopaj med kyckling

Kyckling, purjolök och tomater kryddas med tacokrydda och blir fyllningen i denna tacopaj. Len äggstanning och jalapeñokryddad ost tillsammans med kycklingen i ett frasigt pajskal gör tacopajen till en ny favorit i familjen.

Ingredienser

125 g
Vetemjöl, gärna fullkorn
3 dl
Salt
½ tsk
Vatten
2 msk

Fyllning:

Kycklinglårfilé
450 g
Purjolök
1
Vitlöksklyftor
2
Tomater
3
1 msk
Taco kryddmix à 28 g
1 påse
Vatten
1 dl
Salt
2 krm

Gör så här

  • Skär smör i bitar. Lägg i en matberedare eller bunke. Tillsätt mjöl, salt och vatten. Mixa eller arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Förgrädda pajskalet 10 min.
  • Skär kycklingen i mindre bitar. Ansa och skär purjolöken i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Tärna tomaterna.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Fräs kycklingen tills den fått fin färg. Tillsätt purjolök, vitlök och tomater. Fräs några minuter. Tillsätt tacokrydda och vatten. Koka upp och låt sjuda 4 min. Salta.
  • Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Häll det över blandningen i pajskalet. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

808 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,4 g
Protein: 44,1 g
Kolhydrater: 46,7 g
Fett: 49,7 g
https://www.arla.se/recept/tacopaj-med-kyckling/