Tacopizza

Huvudrätt
Tacopizza

Här kommer en familjefavorit i ny tappning! Tacopizza är en smarrig pizza med en botten täckt av lime- och koriander crème fraiche och tacokryddad nötfärs, toppad med het ost, tomater, rödlök, majs och koriander. En perfekt måltid till veckans fredagsmys.

Ingredienser

Topping:

Körsbärstomater
10
Rödlök
½
Majs
150 g
Färsk koriander
1 knippe

Gör så här

  • Sätt på ugnen med en plåt till 225° eller 210° varmluft.
  • Kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper, ca 27 cm i diameter.
  • Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Stek färsen tills den tar färg i 3 min. Tillsätt taco kryddmix och vatten. Låt koka ihop i 3 min.
  • Bred ut ett jämnt lager av crème fraichen på pizzabottnen. Fördela köttfärsen och strö över ost.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
  • Kvarta tomaterna. Skala och skiva rödlöken. Skölj majsen och låt rinna av i en finmaskig sil.
  • Toppa tacopizza med tomater, rödlök, majs och koriander.
Klart!
https://www.arla.se/recept/tacopizza/