Tagine på lamm med torkad frukt

2 tim 20 min Huvudrätt Lunch Middag
Tagine på lamm med torkad frukt

Denna tagine är en nordafrikansk lammgryta som blir allra godast tillagad i lergryta. Tillsätt gärna den torkade frukten mot slutet av långkoket så den inte kokar sönder.

Ingredienser

Grytbitar av lamm
500 g
Rotselleri
200 g
Morot
150 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Färsk röd chili
½
1 msk
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
½ tsk
Kanelstänger
2
Malen kardemumma
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
5 dl
Aprikoser
100 g
Russin
75 g

Till servering:

2 dl
Couscous
2 dl

Gör så här

  • Skala rotfrukter, lök och vitlök och skär i grova bitar. Kärna ur och hacka chilin fint.
  • Bryn kött och lök i smör-&rapsolja i en stor gryta. Salta och tillsätt chili och kryddor.
  • Rör ner tomatpuré och vatten och koka upp. Sänk värmen och låt grytan koka under lock ca 1 ½ tim, rör om då och då.
  • Tillsätt den torkade frukten och koka i ytterligare ca 30 min tills köttet är riktigt mört. Servera med en klick matyoghurt och couscous.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

545 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/tagine-pa-lamm-med-torkad-frukt/