Tagliata
45 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Tagliata är en riktig festrätt! Lätt hastrad oxfile rullas i färska örter för att sedan skäras i riktigt tunna skivor. De beska italienska salladerna som endive och radicchio passar utmärk till denna rätt. I Italien kombinerar man gärna beskan med någon form av mögelost. Det blir en ljuvlig smakkombination!

Johanna Westman

Ingredienser
Oxfilé
|
600 g |
---|---|
Färsk rosmarin
|
1 kruka |
Färsk timjan
|
½ kruka |
Flingsalt
|
2 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
25 g | |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Kallpressad olivolja, till halstring
|
2 msk |
Ostkräm:
140 g | |
2 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Röda endiver
|
3 |
---|---|
Extra virgin olivolja
|
2 msk |
Grovhackad rucola
|
110 g |
Rostade pinjenötter
|
70 g |
Citron
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
530 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 5 g |
Fett: | 44 g |

