Tahinipasta med kål och mandlar

Tahinipasta med kål och mandlar

30 min Huvudrätt
En riktigt krämig och smakrik tahinipasta med svartkål, vitost och mynta. Vi toppar denna underbara pasta med knapriga och lyxiga mandlar!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tahinipasta-med-kal-och-mandlar/

Gör så här

  • Koka upp saltat vatten till pastakoket.
  • Tahinisås: Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt.
  • Ansa kålen. Koka pastan al dente. Lägg ner kålen den sista minuten av kokningen.
  • Blanda väl avrunnen pasta och kål med tahinisåsen. Toppa med mandlar och servera direkt.
Klart!
Energi:

782 kcal

Fiber: 15 g
Protein: 32 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Pasta
360 g
Grönkål eller svartkål
200 g
Tahinisås:
150 g
Ljus tahini
1½ dl
Vatten
2 dl
Vitlöksklyfta
1
Citron, finrivet skal och saft
1
Myntablad
1 dl
Flingsalt
1 tsk
Till servering:
Grovhackad mandel, gärna marcona
100 g