Tandoorikyckling

30 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Tandoorikyckling

I Indien är tandoori att grilla i en speciell lerugn. Det är också en färgstark kryddblandning. Här hemma grillar vi i ugnen, med läckert resultat!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g

Marinad:

½ dl
Röd tandoori currypasta
½ dl

Gör så här

  • Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen och låt marinera i kylen ca 4 tim.
  • Sätt ugnen på grill, 275°.
  • Grilla ev kycklingen ca 1 min i grillpanna.
  • Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek i övre delen av ugnen tills den får färg, ca 5 min.
  • Sänk värmen till 150° och stek i ytterligare ca 10 min.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

350 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 2 g
https://www.arla.se/recept/tandoorikyckling/