Tartar
45 min
Förrätt
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Tartar är råbiff som serveras med olika tillbehör. Här serveras tartaren på grovt bröd med finhackad rödlök, kapris, picklad rödbetor, färskriven pepparrot, cornichons och en rå äggula. En riktigt lyxig och klassisk rätt. Om du vill servera den som en varmrätt passar den utmärkt med nyfriterade pommes.

Ingredienser
Benfritt nötkött, t ex oxfilé eller flankstek
|
400 g |
---|---|
Salt
|
¾ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
Rödlök
|
1 |
---|---|
Inlagda rödbetor
|
2 |
Cornichons
|
100 g |
Danskt rågbröd
|
4 skivor |
Kapris
|
4 msk |
Äggulor
|
4 |
Färsk pepparrot
|
50 g |
Gör så här
Skär köttet i tunna skivor och frys det en stund. Då är det enklare att skära i små fina tärningar.
Näringsvärden, per portion
Energi:
315 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 12 g |

