Tartar

45 min Förrätt Huvudrätt Middag Varmrätt
Tartar

Tartar är råbiff som serveras med olika tillbehör. Här serveras tartaren på grovt bröd med finhackad rödlök, kapris, picklad rödbetor, färskriven pepparrot, cornichons och en rå äggula. En riktigt lyxig och klassisk rätt. Om du vill servera den som en varmrätt passar den utmärkt med nyfriterade pommes.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Benfritt nötkött, t ex oxfilé eller flankstek
400 g
Salt
¾ tsk
Nymalen svartpeppar
Rödlök
1
Inlagda rödbetor
2
Cornichons
100 g
Danskt rågbröd
4 skivor
Kapris
4 msk
Äggulor
4
Färsk pepparrot
50 g

Gör så här

  • Skär köttet i mindre bitar och finhacka det. Blanda med salt och svartpeppar. Forma köttet till fyra biffar.
  • Skala och finhacka löken. Tärna rödbetor och cornichons.
  • Fördela köttet på brödskivorna. Toppa tartaren med lök, rödbetor, cornichons, kapris, äggula och färskriven pepparrot.
Klart!

Skär köttet i tunna skivor och frys det en stund. Då är det enklare att skära i små fina tärningar.

Näringsvärden, per portion

Energi:

315 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/tartar/