Tartar på hjortfilé med rostad lökkräm och löjrom
1 tim
•

Allt viltkött får ett lyft av korianderfrön. Hacka hjortköttet till tartaren för bästa smak. Receptet har skapats av Filip Fastén, Årets Kock 2014.
Ingredienser
Hjortytterfilé
|
200 g |
---|---|
Schalottenlökar
|
4 |
100 g | |
2 msk | |
Pressad citron
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Ättiksprit 12%
|
1½ msk |
Strösocker
|
1½ msk |
Rapsolja
|
1 msk |
Korianderfrön
|
1 msk |
Löjrom
|
20 g |
Krasse
|
½ ask |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
305 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 2 g |
Fett: | 28 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

