Tartiflette
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Tartiflette är en fransk potatisgratäng gjord på kokt potatis, stekt sidfläsk, lök, grädde och crème fraiche. Det hela toppas med skivad brieost och gratineras i ugnen. Ät tillsammans med syrlig fransk tomatsallad.
Nytt
Ingredienser
Fast potatis
|
900 g |
---|---|
Rökt sidfläsk
|
200 g |
Bananschalottenlökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Vitt vin
|
1 dl |
2 dl | |
3 dl | |
Salt
|
1 krm |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
Finhackad färsk timjan
|
1 msk |
Falbygdens ® Brie du grand père
|
200 g |
Tilbehör:
Tomater
|
500 g |
---|---|
Bananschalottenlökar
|
3 |
Hackad bladpersilja
|
2 msk |
Olivolja
|
2 msk |
Sherryvinäger
|
1 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
Gör så här

