Tekakor i långpanna

2 tim 30 min Fika Frukost Mellanmål
Frysbar
Tekakor i långpanna

Dessa ljuvligt luftiga tekakor i långpanna är ett saftigt bröd som serveras allra bäst med smör och en skiva ost. Vill du få ut fler bröd från samma mängd deg kan du skära tekakorna i mindre bitar.

Nytt

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
100 g
Ljus sirap
2 msk
Vetemjöl
ca 13 dl
Salt
2 tsk

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Häll i mjölken och blanda tills jästen löst upp sig.
  • Tillsätt smör, sirap och nästan allt vetemjöl. Blanda degen ca 5 min i maskin eller 10 min för hand.
  • Tillsätt salt och resterande vetemjöl. Blanda i ytterligare 5 min, tills degen känns smidig och släpper från kanterna.
  • Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa i 40 min.
  • Klä en långpanna (35x40 cm) med bakplåtspapper.
  • Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel lika stor som långpannan.
  • För över degen till långpannan och jämna till kanterna så degen täcker hela pannan. Skär degen i 15 st jämnstora rutor.
  • Nagga alla rutor med en gaffel och strö över lite vetemjöl. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 230° varmluft.
  • Sätt in långpannan och sänk till 225° eller 200° varmluft.
  • Grädda i ugnen i ca 22 min.
  • Ta ut brödet ur långpannan och låt svalna på galler under bakduk.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

261 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 1,9 g
Protein: 6 g
Kolhydrater: 41,8 g
Fett: 7,5 g
https://www.arla.se/recept/tekakor-i-langpanna/