Tekakor med havregryn

1 tim 30 min Brunch Frukost
Frysbar
Tekakor med havregryn

Saftiga tekakor bakade med havregryn. Dessa tekakor är underbart goda att avnjuta tillsammans med lagrad ost och mycket grönsaker. De passar utmärkt att frysa in!

Budget Nytt

Ingredienser

Fiberhavregryn
4 dl
3 dl
2 dl
Jäst
25 g
Ljus sirap
2 msk
Ägg
1
Vetemjöl
11 dl
100 g
Flingsalt
2 tsk
Fiberhavregryn, till garnering
ca 1 dl

Gör så här

  • Börja med att låta havregrynen svälla med 3 dl mjölk ca 15 min.
  • Värm 2 dl mjölk till max 37°.
  • Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölk och sirap. Rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt blötlagda havregryn, ägg, mjöl, smör och salt. Arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 40 min.
  • Ta fram två plåtar och täck med bakplåtspapper.
  • Dela degen i 16 lika stora bitar. Forma till runda bullar och tryck ut till platta kakor. Lägg på plåtarna och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 20 min under bakduk.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Pensla tekakorna med lite vatten. Strö över havregryn.
  • Grädda bröden i omgångar i mitten av ugnen, 8-10 min eller tills bröden fått fin färg. Låt svalna på galler.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

265 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 2,8 g
Protein: 6,5 g
Kolhydrater: 41,1 g
Fett: 8,1 g
https://www.arla.se/recept/tekakor-med-havregryn/