Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Mjuk kaka
Mjuk kaka
50 min
•
Se kommentarer
Grundrecept på mjuk kaka. Servera som den är eller smaksätt med din favoritkrydda - saffran, torkad frukt eller juliga pepparkakskryddor. Toppa gärna kakan med en krämig frosting.
Andra liknande recept
45 min
Saftig sockerkaka
(833)
Morotskaka
(268)
Morotskaka i långpanna
(91)
60+ min
Kanelbullesockerkaka
(19)
60+ min
Morotskaka med saffran
(51)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och gräddfil. Rör snabbt ihop till en jämn smet.
Tillsätt ev smaksättning och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
2240 kcal
Protein:
39 g
Kolhydrater:
260 g
Fett:
113 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
100 g
Strösocker
1½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Arla Ko® Gräddfil
1 dl
Andra liknande recept
45 min
Saftig sockerkaka
(833)
Morotskaka
(268)
Morotskaka i långpanna
(91)
60+ min
Kanelbullesockerkaka
(19)
60+ min
Morotskaka med saffran
(51)
30 min
Saffranskaka med citronglasyr
(31)
60+ min
Orange bundt cake
(1)
45 min
Sockerkaka
(6306)
60+ min
Banankaka
(2745)
30 min
Muffins
(3416)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum