Teriyakilax

Teriyakilax

45 min Huvudrätt
Detta är en smakrik teriyakilax som passar fint att bjuda på vid festliga tillfällen. Lax, broccoli och morötter samsas i en smakrik sås som blandas med äggnudlar. Toppa din teriyakilax med salladslök och färsk koriander. Servera och njut!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/teriyakilax/

Gör så här

  • Skär laxen i 2x2 cm stora kuber. Skär broccoli i buketter. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva vitlöken.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Salta och stek laxen till fin färg. Lägg över på ett fat.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
  • Fräs broccoli, morot och vitlök i stekpannan i 2-3 min på hög värme. Häll på teriyakisås, soja, chili flakes och grädde. Låt allt koka några minuter.
  • Blanda ner nudlarna i såsen och låt allt bli varmt. Toppa med lax, strimlad salladslök och koriander.
Klart!
Energi:

745 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Broccoli
250 g
Morötter
2
Vitlöksklyftor
3
2 msk
Salt
1 tsk
Teriyakisås
1 dl
Japansk soja
2 msk
Chili flakes
1- 2 tsk
2½ dl
Till servering:
Äggnudlar
250 g
Salladslök
½ knippe
Färsk koriander