Teriyakispett med limesås

30 min Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Teriyakispett med limesås

Marinera med teriyakisås så får du grillspett med smak av Japan.

Ingredienser

Entrecote
500 g
1 dl
Teriyakisås
1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Sesamfrön
2 msk

Sås:

1 dl
Lime
rivet skal och saft av ½
Honung
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Skär köttet i mindre bitar.
  • Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Lägg i köttet och marinera över natten eller minst 4 timmar.
  • Blötlägg träspett ca 15 min. Trä upp köttet på spetten och strö över sesamfrö.
  • Grilla över glöd eller på högsta värme i övre delen av ugnen, 2-3 min per sida.
  • Blanda såsen och servera till spetten.
Klart!

Biff kan användas istället för entrecôte.

https://www.arla.se/recept/teriyakispett-med-limesas/