Thaisoppa med nudlar och kyckling

15 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Thaisoppa med nudlar och kyckling

Vi har inspirerats av Tom kha gai. Ät gärna med pinnar och drick ur skålen, som i Thailand.

Ingredienser

5 dl
Risnudlar eller glasnudlar
20 g
Grillad kyckling
250 g
Purjolök
½
Färsk koriander
½ kruka

Gör så här

  • Koka upp soppan under omrörning i en kastrull. Bryt sönder nudlarna och koka dem i soppan 2–3 min.
  • Ta bort skinn och ben på kycklingen och skär den i bitar. Strimla purjolöken. Lägg ner det i soppan.
  • Häll upp i skålar och strö över koriander.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

350 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/thaisoppa-med-nudlar-och-kyckling/