Timjanstekt kolja med selleriremoulad

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Timjanstekt kolja med selleriremoulad

Koljan blir jättegod tillsammans med timjan! Vår remouladsås har en härlig smak av franska örter.

Ingredienser

Koljafilé
600 g
Hackad färsk timjan
1 msk
Salt
½ tsk
2 msk

Selleriremoulad:

Rotselleri
200 g
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Citron, rivet skal
½
Salt och peppar

Gör så här

  • Dela fisken i portionsbitar, salta och krydda med timjan. Stek dem i smör ca 2 min per sida.
  • Skala och skär sellerin i tändstickstunna strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten 1 min och kyl dem i kallt vatten.
  • Krama ur vätskan och blanda med crème fraiche. Smaksätt med vitlök, citronskal, salt och peppar.
  • Servera fisken med remouladen, rostad potatis och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/timjanstekt-kolja-med-selleriremoulad/