Timjanstekt lammentrecote med nötrostad blomkål och dillsmörsås
3 tim
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•

Långsamt bakade tomater och blomkål rostad med hasselnötter passar fint ihop med lammentrecote. Servera gärna citronsmörsåsen i en skål bredvid.
Ingredienser
Timjanstekt lammentrecote:
Lammentrecote
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
2 msk | |
Hackad färsk timjan
|
3 msk |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Ugnsbakade tomater:
Plommontomater
|
4 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Strösocker
|
1 krm |
Nötrostad blomkål:
Blomkål à 600 g
|
1 huvud |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
3 msk | |
Citron
|
pressad saft av 1 |
Hasselnötter
|
½ dl |
Dillsmörsås:
Hackad schalottenlök
|
1 |
---|---|
Vitvinsvinäger
|
½ dl |
Vatten
|
1 dl |
Vitpepparkorn
|
5 |
Dillfrön
|
1 msk |
250 g | |
Färsk dill
|
1 kruka |
Äggulor
|
3 |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Dillsmörsås:
Servering:
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
930 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 82 g |

