Tomatfisk

Tomatfisk

30 min
Huvudrätt
En enkel vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tomatfisk/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Blanda grädde, tomatpuré och oregano. Häll det över fisken och strö över osten. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen 20-25 min.
  • Skal potatisen och skär i mindre bitar. Dela broccolin i buketter och skär stammen i biter. Koka potatis och broccoli var för sig i lättsaltat vatten.
  • Pressa potatisen och servera den och broccoli till fisken.
Klart!
Energi:

520 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
2 dl
Tomatpuré
2 msk
Torkad oregano
1 tsk
1 dl
Potatisar
1 kg
Broccoli
250 g