Tomatgalette med purjolök och ost

50 min Buffé Varmrätt
Tomatgalette med purjolök och ost

Denna enkla franska paj är fantastiskt vacker att ställa på buffébordet eller som ensamrätt med en matigare sallad. Använd gärna tomater med olika färg och form för bästa effekt!

Ingredienser

Kyld smördeg
250 g
Purjolök
150 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Hackad färsk timjan
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Tomater, gärna olika färger
350 g
1 dl
100 g
Honung
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs all lök mjuk i smör-&rapsolja ca 10 min. Rör ned färsk timjan, salt och peppar. Skär tomaterna i skivor.
  • Blanda crème fraiche med riven ost och bred på smördegen. Lämna en kant på ca 3 cm runt om. Fördela lök och tomater på smördegen.
  • Ringla över honung. Vik upp degkanten runtom. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

520 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 39 g
https://www.arla.se/recept/tomatgalette-med-purjolok-och-ost/