Tomatsoppa

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Tomatsoppa

Krämig och mustig tomatsoppa med smak och färg som man blir glad av. Passar utmärkt till middagen med ett gott bröd till. Enkelt recept gjort på bland annat lök, passerade tomater och grädde.  Knaperstekt bacon, brödkrutonger eller några bitar Apetina ger dig extra fyllig tomatsoppa. Smaksätt tomatsoppan med en nypa socker.

Ingredienser

Gul lök
1
Passerade tomater
800 g
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2½ dl
Svartpeppar
1 krm
Strösocker
1 krm
Hackad färsk persilja

Gör så här

  • Skala och hacka löken.
  • Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg.
  • Tillsätt tomater, vatten, smulad buljong, grädde och peppar. Låt tomatsoppan koka några minuter. Smaka av med socker och toppa med persilja.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

205 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/tomatsoppa/