Torsk i ugn med rotfrukter
50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Laga vårt recept på torsk i ugnen med rotfrukter som är gott, enkelt och du slipper stekoset. Här har du hela middagen i en form, klart på 30 minuter! Servera torsk i ugn med rotfrukter, pressad potatis och dill för en snabb och värmande middag för hela familjen – eller bara för dig.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
Torskfilé
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Rotselleri
|
50 g |
Morot
|
1 |
Schalottenlök
|
1 |
1 msk | |
2½ dl | |
Hackad färsk dill
|
½ dl |
Potatis
|
1 kg |
---|
Gör så här
Syrad grädde ger en fin konsistens till fiskgratängen. Mjölksyran i den syrade grädden passar fint tillsammans med de söta rotfrukterna och löken och är en bra smakkompis med fisk.
Näringsvärden, per port inkl potatis
Energi:
420 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 38 g |
Fett: | 14 g |

