Torsk med varm äpple- och kålsallad
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Ugnsbakad torsk serverad med en fräsch och varm sallad som får både sötma och syra från äpple. Toppa med brynt kryddsmör med hasselnöt och salvia.
Ingredienser
Torskrygg á ca 150 g
|
4 bitar |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Vitpeppar
|
1 krm |
Färsk salvia
|
1 kruka |
Savoykål eller svartkål
|
200 g |
Syrliga äpplen
|
2 |
50 g | |
140 g | |
Citron
|
pressad saft av ½ |
Hasselnötter
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl potatis
Energi:
645 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 39 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 33 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

