Torsk med varm äpple- och kålsallad

Torsk med varm äpple- och kålsallad

30 min Huvudrätt
Ugnsbakad torsk serverad med en fräsch och varm sallad som får både sötma och syra från äpple. Toppa med brynt kryddsmör med hasselnöt och salvia.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/torsk-med-varm-apple--och-kalsallad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Gnid in fisken med salt och peppar. Lägg 3 salviablad på varje fiskbit. Baka fisken i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Skär kål och äpple i stora bitar och fräs i lite av smöret 2–3 min. Dra åt sidan.
  • Smula ädelost och pressa citron över äpple- och kålfräset.
  • Bryn resten av smöret med hasselnötterna och resten av salviabladen i en kastrull.
  • Servera fisken med äpple- och kålsallad, brynt hasselnötssmör och kokt potatis.
Klart!
Energi:

645 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 33 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Torskrygg á ca 150 g
4 bitar
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Färsk salvia
1 kruka
Savoykål eller svartkål
200 g
Syrliga äpplen
2
50 g
140 g
Citron
pressad saft av ½
Hasselnötter
1 dl