Torskgratäng
40 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
En lyxig fiskgratäng kommer lastad! Denna gång bestående av torsk, matlagningsgrädde, purjolök och pepparrot. Strö över cheddar och gratinera i ugnen. Servera med färska räkor, dill, potatismos och en syrlig sallad.
Nytt
Ingredienser
Torskfilé eller torskrygg
|
600 g |
---|---|
2 msk | |
Vetemjöl
|
3 msk |
5 dl | |
Fiskbuljong
|
1 tärning |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Pepparrot, riven
|
3 msk |
Dill, finhackad
|
½ knippe |
Salt och svartpeppar
|
|
Purjolök
|
1 |
150 g |
Potatismos:
Mjölig potatis
|
900 g |
---|---|
2 dl | |
25 g | |
Salt
|
1 tsk |
Dill, finhackad
|
½ knippe |
Till servering:
Fänkål
|
1 |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Bladspenat
|
100 g |
Citron, pressad saft
|
1 |
Flingsalt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Dill
|
1 kvist |
Skalade räkor
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
925 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 13,3 g |
Protein: | 52,4 g |
Kolhydrater: | 62,5 g |
Fett: | 51,8 g |

