Torskgryta
Nytt

Torskgryta

45 min Huvudrätt
En härlig torskgryta med saffran, fänkål, purjolök, spenat och grädde. Denna lättlagade torskgryta toppas med fina räkor och färska örter precis innan servering. Njut av din torskgryta med krispig baguette.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/torskgryta/

Gör så här

  • Skär torsken i 2x2 cm stora bitar. Lägg fisken i kylen.
  • Skala och skiva vitlöken. Ansa och skiva purjolök och fänkål. Skala och slanta morötterna.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig kastrull.
  • Fräs alla grönsaker, vitlök, tomatpuré och saffran 3-4 min på medelvärme.
  • Häll på vin och koka 3 min. Tillsätt tomater, vatten, fond och sambal oelek. Koka upp och låt koka ca 15 min.
  • Tillsätt grädde och koka upp.
  • Lägg ner torsk och spenat i grytan. Låt sjuda 3-4 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa torskgrytan med räkor och dill. Servera direkt med baguette.
Klart!
Energi:

681 kcal

Fiber: 6,3 g
Protein: 34 g
Kolhydrater: 36,1 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Torskfilé
400 g
Vitlöksklyftor
2
Purjolök
1
Fänkål
1
Morötter
2
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Saffran
½ g
Vitt vin
2 dl
Passerade tomater
400 g
Vatten
5 dl
Koncentrerad skaldjursfond
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
2½ dl
Babyspenat
100 g
Salt och svartpeppar
Till servering:
Skalade räkor
200 g
Färsk dill
Baguetter
Inkluderad
Aioli
15 min
Aioli
(47)